fbpx

Политика за колачиња на Моја Фарма

 Оваа Политика ги објаснува категориите колачиња кои ги користиме, која е нивната намена, на кој начин може да ги измените вашите претпочитани опции и ги објаснува технологиите кои ги поставуваме за прибирање податоци поврзани со користењето на нашата веб-страница.

Порталот Моја Фарма е насочен кон почитување на приватноста и безбедноста на сите лични податоци кои се собираат од посетителите, и како контролор постапуваме исклучиво согласно правилата и прописите за заштита на личните податоци.

Ги користиме овие технологии за да ги администрираме нашите страни, да анализираме трендови, да ги следиме активностите на корисниците и со тоа да овозможиме персонализирани промотивни пораки и реклами. Оваа политика за користење на колачиња („Политика за колачиња“) ги опишува видовите колачиња што ги користиме на веб страната и нашите цели за нивно користење.

Ако имате прашања во врска со оваа Политика за колачиња, контактирајте нѐ на info@mojafarma.mk.

Внимателно прочитајте ја оваа Политика за колачиња која дава детали за тоа зошто користиме колачиња и кои информации ги собираат.

Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки, кои можат да се употребуваат за складирање на информации од страна на веб-страници со цел да се подобри корисничкото искуство. Колачињата се зачувуваат на вашиот компјутер или мобилен уред кога ја посетувате веб страната. Овие колачиња ни помагаат веб-страницата да функционира правилно, да ја направиме побезбедна, да обезбедиме подобро корисничко искуство и да разбереме како работи веб-страната, да анализираме што функционира добро и каде има потреба од подобрување. Кога следен пат ќе ја посетите повторно истата веб-страна, колачињата ни дозволуваат да го препознаеме вашиот пребарувач. Колачињата може да ги зачувуваат вашите преференции и други информации, но не можат да читаат ваши податоци или информации од вашиот хард диск или пак да читаат други фајлови за колачиња зачувани од други сајтови.

Колачињата кои што се директно поставени од веб порталот Моја Фарма се нарекуваат “колачиња од прва страна”. Колачињата поставени од други страни се нарекуваат “колачиња од трети-страни”. Колачињата од трети страни овозможуваат различни функционалности на нашиот сајт  (рекламирање, функции на социјални медиуми, аналитики). Овие колачиња не се во сопственост на Моја Фарма и немаме контрола врз нив и како тие ќе бидат искористени.

Какви колачиња користиме?

Неопходни колачиња – помагаат да се движите низ веб страната и да ги користите основните карактеристики. Без користење на овие колачиња, не може да обезбедиме користење на нашата веб страна.

Колачиња за перформанси – собираат информации за тоа како ја користите веб-страната, кои страни ги посетувате и грешки настанати на вебсајтот при негово користење. Овие колачиња не собираат никакви информации што би можеле да Ве идентификуваат и се користат само за да ни помогнат да го подобриме работењето на веб-страната, да ги разбереме интересите на нашите корисници и да ја измериме ефективноста на нашето рекламирање.

Колачиња за функционалност – ги памтат подесувањата кои што сте ги направиле за вашата следна посета.

Колачиња за таргетирање – се следи вашата посета на нашата веб страна, за да ни овозможи да ви прикажуваме таргетирани реклами.

Контрола и бришење на колачиња

Информациите поврзани со колачињата (cookies), не се користат за Ваше лично идентификување. Доколку сакате можете да ги избришете или блокирате овие колачиња, но во тој случај некои карактеристики/функционалности на оваа веб страна можеби нема да работат правилно.

Кога прв пат ќе пристапите на веб порталот Моја Фарма може да добиете порака која што Ве известува дека користиме “колачиња”. Со кликнување на “Се согласувам”, затворање на поп-ап прозорецот или со продолжување со користење на веб сајтот вие изјавување дека сте ја разбрале и сте се согласиле со употребата на овие технологии, како што се објаснети во оваа Политика за колачиња.

Освен преку банерот за согласност за колачиња, повеќето веб пребарувачи овозможуваат контрола на колачињата преку поставките на пребарувачот. Поставките на прелистувачот за промена на поставките за колачињата обично се наоѓаат во менито „опции“ или „преференции“ на вашиот интернет прелистувач.

Јазик