Archive

Назад кон почетна
Болести и штетници Едукација Производство

Видови симптоми при развој на растителни болести

Надворешните промени кои се прикажуваат кај заболените растенија се резултат од самиот механизам на дејство на патогенот, заштитната реакција од страна на растението и влијанието на надворешните услови. Кај растенијата

Култури

Едноставно решение на заштита на овошките од глодари

Една од најважните работи при грижата на овошките за време на зимскиот период претставува заштитата на младите овошки од зајаци. Како доаѓа зимата така и храната почнува да се намалува