Archive

Назад кон почетна
Растително производство

Калемење на расад од зеленчук

Иако калемењето, како специфична техника во градинарството, почнало да се применува за заштита од почвени болести и нематоди, во светски рамки неговата примена сè повеќе е ориентирана кон добивање повисоки

Временска Прогноза

Временска прогноза за Македонија за наредните 3 дена

Тридневна временска прогноза за Македонија, 10-12 февруари 2021 година Среда 10.02.2021: Променливо облачно и натпросечно топло. Ќе дува умерен до засилен ветер од јужен и од југозападен правец. Минималните температури

Едукација Одгледување на животни

Зголемена активност и подобрено здравје на бројлери преку исхрана со инсекти

Во живинарската индустрија доминантна гранка претставува одгледување на бројлери. Животниот век на бројлерите изнесува од 5-7 недели, додека поспоро растечки раси својата тежина ја достигнуваат до 14 недели. Иако имаат