Archive

Назад кон почетна
Вести

Засилени инспекциски контроли – Да не се палат стрмништата, апелира ДИЗ

Деновиве во постојан инспекциски надзор и интензивни инспекциски контроли на терен се инспекторите при Државниот инспекторат за земјоделство поради однесувањето на земјоделците на нивните ниви, затоа што овој период е

Вести

Хоџа на увид во откупните пунктови за тутун – Сите вишоци ќе бидат превземени

Mинистерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, оствари средба со директорот на Тутунски комбинат Прилеп, Кире Станкоски и изврши во увид во отворањето на пунктовите во прилепскиот регион, кои

Вести

МЗШВ и ФИТР со 100 илјади евра ќе финансираат стартапи за дигитализација на земјоделството

Заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) Трајан Димковски, и директорот на Фонд за иновации и технолошки развој, Коста Петров го објавија новиот јавен повик – Предизвик за Дигитализација

Вести

Хоџа: Време е да воспоставиме организиран пристап за заштита на земјоделските производи преку систем на земјоделско осигурување

Владата на Република Северна Макединија и Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) во соработка со Министерството за земјоделство на Турција и турската агенција за управување со земјоделскиот осигурителен систем

Вести

Доделени 7 договори преку ИПАРД програмата за набавка на приклучна земјоделска механизација во Ресен

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, заедно со директороти на Агенцијата на финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски, и градоначалникот на Општина Ресен, Живко Гошаревски,