Archive

Назад кон почетна
Зелен развој Иновации Слајдер

Ефекти од загубите и отпадот од храна врз животната средина

  Според проценките на Светската програма за храна на Обединетите Нации (United Nations World Food Programme) повеќе од 345 милиони луѓе во светот ќе немаат пристап до доволна количина на

Зелен развој Слајдер

Зајакнување на врската помеѓу рурални и урбани подрачја ќе резултира со отпорни системи за производство на храна

  Системите за снабдување со храна на градовите ширум светот, без разлика од структурата и димензиите, скоро секогаш се хибридни т.е. комбинираат различни начини и извори на снабдување и потрошувачка

Зелен развој Слајдер

Био-базирани ѓубрива – чекор напред кон циркуларна економија

  Ограничените природни ресурси, климатските промени, растот на популацијата, деградација на почвата се широко распространети предизвици кои преовладуваат во многу земји. Се спроведуваат најразлични напори и се пронаоѓаат решенија на