Бизнис

Назад кон почетна

дневните случувања на пазарите за примарните земјоделски потсектори (градинарство, овоштарство, поледелство и сточарство).

Покрај дневните вести за пазарите во оваа категорија тимот на Моја Фарма спроведува длабински анализи за земјоделските потсектори од аспект на вкупно производство, внатрешна и надворешна трговија, движење на пазарни цени, цени на производство како и комплексни анализи за предвидување на движење на пазарите во идни периоди. За оние потсектори кои не се опфатени во редовната содржина на порталот, читателите имаат опцијата таа содржина да ја добијат преку системот на нарачка на специфични анализи.

Oваа категорија ги обработува сите значaјни информации во делот на пазарите за примарно земјоделско производство на национално и регионално ниво. Читателите можат да добијат информации за дневните случувања на пазарите за примарните земјоделски потсектори (градинарство, овоштарство, поледелство и сточарство).


Покрај дневните вести за пазарите во оваа категорија тимот на Моја Фарма спроведува длабински анализи за земјоделските потсектори од аспект на вкупно производство, внатрешна и надворешна трговија, движење на пазарни цени, цени на производство како и комплексни анализи за предвидување на движење на пазарите во идни периоди. За оние потсектори кои не се опфатени во редовната содржина на порталот, читателите имаат опцијата таа содржина да ја добијат преку системот на нарачка на специфични анализи.

Антонио Аргир унапреден на нова менаџерска позиција во НЛБ Групацијата

    Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје на 98. седница назначи и потврди промени во раководството на Банката. По шестгодишно успешно управување со Банката, актуелниот Претседател на Управниот

Прочитај повеќе »
Глад Храна 2021

270 милиони луѓе ќе останат гладни, или за 40% повеќе од лани – растот на цените на храната го зема својот данок

  Обединетите Нации, преку светската програма за храна (WFP) предупредиja дека милиони луѓе годинава би можеле да останат без оброци богати со хранливи материи, поради растот на цените на храната.

Прочитај повеќе »

Продолжен рокот за аплицирање за субвенции до крајот на јуни!

  Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува сите земјоделци дека рокот за поднесување на барања за добивање на финансиска поддршка во земјоделството по Програма 2021

Прочитај повеќе »