Archive

Назад кон почетна
Вести Слајдер

Иднина на земјоделството – развој на урбани прехранбени системи

  Урбаните системи за храна претставуваат мрежи на активности и ресурси кои се вклучени во производството, преработката, дистрибуцијата и конзумирањето храна во градовите. Со оглед на тоа дека процентот на

Зелен развој Слајдер

Отпадните води како главен ресурс за производство на азотни ѓубрива

  Научниците од Универзитетот Дрексел (САД) спроведоа студија која покажа дека отпадните води може да станат значителен извор за добивање на азотни ѓубрива кои се користат во земјоделството. Според нивниот

Зелен развој Слајдер

Перспективите на концептот на циркуларна биоекономија

  Потенцијалот на био–базирани решенија во енергетскиот сектор Kонтинуираниот пораст на човековата популација доведува до потреба од зголемување на капацитетите на сите системи преку кои истата со снабдува со неопходните