Archive

Назад кон почетна
Култури Производство

Употреба на Каолин глината за интегрирана заштита на разни видови култури

  Каолин претставува карпа која е богата со минералот каолинтит. Прскање со Каолин како главна компонента во растворот овозможува интегрирана заштита за одреден вид на растенија каде што тие се