Archive

Назад кон почетна
Вести Слајдер

Негативни ефекти на ѓубрењето со минерален азот и напорите во индустријата за ѓубрива за намалување на овие штетни ефекти

    Растенијата при процесот на раст и развој имаат потреба од хранливи материи кои ги апсорбираат од почвата преку кореновиот систем. Минералните ѓубрива овозможуваат достапност на најглавните хранливи елементи

Вести Зелен развој Слајдер

Еден од најголемите предизвици на модерното време – Како да се произведат доволни количини на безбедна и здрава храна?

    За меѓународната заедница безбедноста на храната стана клучен приоритет во последната деценија. Сите земји во светот, во поголема или помала мера, се соочуваат со сложеното и тешко прашање