Archive

Назад кон почетна
Зелен развој Слајдер

Пазарот на биоѓубрива до 6,81 милијарди долари до 2030 година, поттикнат од глобалната промена кон одржливи земјоделски практики

Зголемените цени на синтетички ѓубрива на глобално ниво, пропратени од зголемените цени на храната генерално, се клучните пазарни двигатели што го поттикнуваат растот на пазарот. Според извештајот на SNS Insider,

Иновации Слајдер

ИКАРУС креира Отворена Библиотека за Анализа на Податоци од Дронови (DDAL) наменета за заедницата на корисници на беспилотни летала

ИКАРУС е проект започнат во Јули 2022 година и е финансиран од Хоризонт Европа програмата, чија цел е да претстави и поддржи ефикасна, ефективна и безбедна употреба на дронови, како

Слајдер Сточарство

Одржливи прехранбени системи: Зошто се важни и дали претставуваат решение за справување со климатските проблеми?

Сведоци сме на постојано соочување со различни кризи, почнувајќи од економската криза, преку моменталните воени судири, здравствена криза, па се до климатски промени, еколошка деструктивност и начин на кој моментално