Archive

Назад кон почетна
Вести Слајдер

Европската Комисија најавува дијалог во врска со вештачките ѓубрива

    Европската Kомисија ќе започне со конструктивен дијалог во врска со вештачките ѓубрива како дел од напорите за справување со нарушениот пазар предизвикан од војната во Украина. Оваа комуникација

Вести Слајдер

Oбука за ПОЧЕТНИ БИЗНИСИ ВО ДИГИТАЛНОТО ЗЕМЈОДЕЛСТВО

    УКИМ Земјоделскиот институт – Скопје во рамки на проектот „EIT Food Start-Up Awareness Event“, кој е финансиран од Европскиот Институт за Иновации и Технологии – EIT Food, на

Вести Слајдер

Конференција за ПАМЕТНО ЗЕМЈОДЕЛСТВО – иднина на земјоделството и руралниот развој

    „Паметното земјоделство има реален потенцијал да обезбеди попродуктивна и поодржлива форма на земјоделско производство, заснована на попрецизен и поефикасен пристап за користење на ресурсите“. Земјоделскиот институт – Скопје,

Вести Слајдер

Поглед од птичја перспектива: ICAERUS – проект на ЕУ за евалуација на придобивките и ризиците од употреба на беспилотни летала во земјоделството, шумарството и руралните области

  ICAERUS беше лансиран со цел да ги процени ризиците и влијанијата од употребата на беспилотни летала. Проектот ќе ја истражи можноста за употреба на беспилотни летала и ќе промовира

Вести Слајдер

Проект Биорурал – забрзување на трансферот на био-базирани решенија од мал обем во Европските рурални средини и отворање на патот кон одржлива и циркуларна биоекономија

    BioRural, нов проект финансиран од програмата Хоризонт Европа, кој има за цел да ги поврзе значајните точки за да се отвори потенцијалот на Европските рурални средини кон циркуларна