Успешни приказни

Назад кон почетна
Слајдер Успешни приказни

(Интервју) Струшката околија, рај за успешни агробизниси – Биомелан, вкусот и здравјето на органската аронија преточени во стаклена амбалажа

    Југозападниот дел на Македонија изобилува со природни убавини, пријатна клима и вреден народ. Доказ за тоа е и денешниот агробизнис кој потекнува токму од овој крај. За да

Слајдер Успешни приказни

Био Оил го произведува првото масло од афион [шарла’ан] од Струмичко-радовишко поднебје

Во претходното интервју кое Моја Фарма го направи со вас, во фокус беше ладно    цеденото сончогледово масло. Слушаме имате новитети, за што поточно се работи? – На  сам почеток кога

Вести Успешни приказни

Топ 10 успешни приказни – За кои 10 агробизниси имаше најголем интерес на Моја Фарма во 2021

  Изминатава година беше интересана според многу параметри. И покрај предизвиците кои ги донесе Ковид-19 пандемијата, сепак на површина излегоа некои успешни приказни, за кои слушнавме од наши пријатели, ги

Успешни приказни

Долгогодишна пасија претворена во успешен бизнис со храна

  Последниве две години беа полни со предизвици и особено тешки за бизнис секторот. Многу бизниси стагнираа, други пак престанаа со работа. Но, тимот на Моја Фарма секогаш успева да

Успешни приказни

Млад ентузијаст, посветен заштитник на природата и пчелите: Опасноста од изумирање на пчелите е реална!

Тимот на Моја Фарма разговараше со млад ентузијаст од Куманово, пчелар, земјоделец и како што самиот милува да каже за себеси – голем љубител на природата. На средбата беа разменети

Успешни приказни

Успешен агробизнис во околината на Скопје, Наша Фарма – Семејна фарма со многу љубов

  Некој ќе рече дека земјоделството и сите негови пропратни гранки припаѓаат само во некои рурални средини, во села оддалечени од градовите и урбаниот хаос. Трагајќи по успешен агробизнис, патот

Успешни приказни

Урбани момци, во рурално опкружување – Фарма Зрзе, инспиративна фармерска приказна на браќата Шемкоски од Скопје

МФ: Која е приказната позади фармата Зрзе? Кој беше мотивот да го напуштите урбаниот живот и да одлучите да станете професионални фармери? Од каде почнавте и како дојдовте до ова

Успешни приказни

По природа сме љубопитни и авантуристи – Храбро и одлучно ја отворивме рибарницата во Скопје

  Добриот глас знае надалеку да одекне, а тоа ни потврди нашиот соговорник Фанис, сопственик на рибарница во Скопје. Иако во Грција имаат фамилијарен, добро разработен бизнис – тој и

Успешни приказни

Во Дворче со Темелковски: Ја препознаа нашата искреност, со вкус и ароми кои не враќаат во детството

  Славе и Андријана Темелковски не поканија во нивното „Дворче” каде почнува новата приказна на урбано земјоделство и задржување на традиционалниот начин на производство на автохтони македонски сезонски производи.  Малата

Успешни приказни

Попов: Со крафт ракијата Гордион Амбер градиме уникатна приказна од топлината на Гевгелија

  Култот на ракијата во Македонија може да создаде нови брендови и производи кои ќе понудат врвен квалитет и препознатливост надвор од границите. Александар Попов има токму таква мисија. Преку