Archive

Назад кон почетна
Вести Едукација Слајдер

Агро-наука и пракса (АНП 2023)

  Во изминатите шеснаесет години, Земјоделскиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип даде значаен придонес во развојот на земјоделскиот сектор, како во Република Северна Македонија, така и во поширокиот

Зелен развој Слајдер

Органо-минерални ѓубрива како одржливо решение за управување со плодноста на почвата

  Органо-минерални ѓубрива, познати и како биоѓубрива, се вид на ѓубриво што комбинира органски и неоргански хранливи материи за да обезбеди избалансиран извор на исхрана на растенијата. За разлика од