Вести

Назад кон почетна
  Големиот истражувачки и иновативен проект од 6,2 милиони евра наречен „LegumES“ е финансиран од Европската комисија, швајцарската и британската влада. 4-годишниот проект штотуку го започна своето истражување и
  Одлични вести од проектот БиоРурал, финансиран од страна на Хоризонт Европа програмата на Европската Унија: Лансиран е Пакетот со алатки на Биорурал – интегрирана дигитална платформа која ве
  Среде ескалацијата на еколошките предизвици и растечкото глобално население, итноста за одржливи прехранбени системи никогаш не била поизразена. Земјоделските бизнинси постојано се соочуваат со комплексноста на обезбедувањето на
  Постојаната промена во земјоделството, барањето за одржливи и еколошки практики предизвика појава на био-базирани ѓубрива. Потрошувачите се сѐ повеќе информирани за негативните влијанија на хемиските ѓубрива и пестицидите
  Основи на технологиите кои придонесуваат кон одржливост во аквакултурата Циркуларната економија претставува модел на производство и потрошувачка кој вклучува долгорочна и повеќекратна употреба на веќе постоечки материјали или
  Пазарот на био-органски ѓубрива доживеа значителен раст и тој тренд се очекува да продолжи во периодот од 2023 до 2030 година. Сегментите на пазарот се широки и опфаќаат