Фатени криволовци на Охридско, запленети мрежи

Фатени криволовци на Охридско, запленети мрежи

 

Надлежните органи продолжуваат со откривање на криволовци кои оперираат во Охридското езеро и покрај забраните и ограничувањата за ловење на езерска риба.

-Пред неколку денови, во доцните ноќни часови, Државниот инспекторат за земјоделство во соработка со МВР-Езерска полиција, спроведе акција за спречување на криволов во Охридското Езеро. Притоа, се одземени 60 парчиња риба белвица и рибарски мрежи – објави на фејсук профилот Државниот инспекторат за земјоделство.

 

Категории: Вести