Здравје
Секцијата „Здрава храна“ има за цел да ја покрене свесноста за улогата на храната за здравјето на човекот, како кај производителите така и кај потрошувачите. Информациите достапни во овој дел овозможуваат производителите да се информираат за технологии кои овозможуваат производство на безбедна храна и храна која ги задоволува стандардите на Европската унија со посебен акцент на „Зелениот договор на ЕУ“. Дополнително оваа категорија има за цел да ги едуцира потрошувачите за технологијата на земјоделско производство за изворите на здрава храна, како и тоа како храната е поврзана со нивното здравје.
достапни во овој дел овозможуваат производителите да се информираат за технологии кои овозможуваат производство на безбедна храна и храна која ги задоволува стандардите на Европската унија со посебен акцент на „Зелениот договор на ЕУ“. Дополнително оваа категорија има за цел да ги едуцира потрошувачите за технологијата на земјоделско производство за изворите на здрава храна, како и тоа како храната е поврзана со нивното здравје.
Здравје
Зошто е здраво пиењето сок од компир? Без разлика дали е печен, варен или пржен, компирот е еден од најчесто конзумираните јадења и е замена за леб. Компирот
- May 27, 2021
- 1,412 Прегледи
Калоријата е единица мерка за енергија, дефинирана како количина на топлина потребна за зголемување на температурата на водата за еден степен. Кога се зборува за храната, калориите се
- May 21, 2021
- 458 Прегледи
Магнезиумот е еден од најважните елементи што му се потребни на нашето тело. Магнезиумот е неопходен минерал, кој учествува во повеќе од 300 биохемиски процеси во телото.
- May 14, 2021
- 428 Прегледи