Втора шанса за помалку читаните стории – 10 објави кои треба да ги прочитате

Втора шанса за помалку читаните стории – 10 објави кои треба да ги прочитате

 

Правејќи ретроспектива на изминатата година, решивме да им дадеме шанса и на помалку читаните стории од 2021, кои сметаме дека имаат потенцијал. Во продолжение на текстов, Ви претставуваме 10 едукативни објави кои сметаме дека заслужуваат малку повеќе внимание.

  • https://bit.ly/3eM1cUD  Влијанието на јаглерод диоксидот во затворено производство
  • https://bit.ly/3JEJm43  ГМО во градинарството
  • https://bit.ly/3EQjcHV  Какви видови на минерални ѓубрива постојат?
  • https://bit.ly/3sUeSVK  Почетоци за имплементација на прецизно земјоделство – Како да креирате зони во едно поле?
  • https://bit.ly/3eLLMj4  Бубамарите како корисни предатори – Моќни ловци, добредојдени во земјоделството, но и опасни за еко-системот
  • https://bit.ly/32Ntrj9  Што е електроспроводливост и како влијае на почвената активност и културите што се одгледуваат
  • https://bit.ly/31oKRSL  Принципите на пермакултурата – Создавање на еколошко земјоделско стопанство отпорно на климатските промени
  • https://bit.ly/3mWaLVn  4 вида на градинарски култури за нестрпливите
  • https://bit.ly/332d0PG  5 начини како да ја подобрите вашата почва
  • https://bit.ly/3eOgS9L  Како да ја пресметате потребната количина на семе од пченица?

 

Велат дека повторувањето е мајка на знаењето, па понекогаш воопшто не е лошо кога вака се потсетуваме на некои постари, но сеуште актуелни објави. Можеби навидум неатрактивни наслови, но објавите содржат информации кои можат да помогнат на секој кој планира да отпочне со производство на земјоделски култури.

Категории: Производство