Револуција: Вино во лименка

Револуција: Вино во лименка

 

За прв пат лансирано во 2021, Канвино (Canvino) е целосно природно вино во лименка, погодно е за вегани, а материјалот во кој е пакувано е 100 % рециклирачки. Во ова интервју дознаваме повеќе за начинот на кој потрошувачите консумираат вино – дека тој се менувал, но, дека и понатаму продолжува да се менува.

Д-р Марк Лавентур, соосновач на Канвино, објаснува како пакувањето може да влијае на вкусот, специфичниот процес на производство на Канвино, трендовите на вкус и иднината на виното. 

Погледнете го видеото подолу:

 

Категории: Вести, Иновации