Вести

Назад кон почетна
  Производството на млеко и млечни производи во Р.С. Македонија има своја традиција, особено со посебните карактеристики од различните региони на производството. Но, за подобар квалитет на производите потребно
  Зошто на повеќето наши земјоделци им е многу полесно да отидат во подрачната единица дури и ако тоа значи дополнително губење време и ризик за сопственото здравје во
  Повисоките цени на годишно ниво кај поголемиот дел на стоки и услуги предизвикаа голема загриженост во врска со инфлациските притисоци кои се случуваат во земјоделскиот сектор на глобално
Запленети и уништени речиси 240 тони храна, и извршени 55 илјади контроли од страна на АХВ во текот на изминатата година. Николче Бабовски директорот на Агенцијата за храна и
По повод Светскиот ден на безбедноста на храната 7 јуни 2021 година, Регионалната канцеларија на ФАО за Европа и Централна Азија и Регионалната канцеларија на СЗО за Европа ги