(Видео) Како се промени прехрамбениот сектор во 2021 година

(Видео) Како се промени прехрамбениот сектор во 2021 година

 

Од комплетно одржливи процеси на испорака до врата, па се до светски познати кулинарски професионалци кои испорачуваат храна до вашиот куќен праг – синџирот на храна во 2021 година доби сосема нова димензија. 

„Не треба да правиме производите да имаат рок на траење од 40 до 45 минути. Истото важи и за амбалажата за јадење и приборот кои ги користат рестораните кои доставуваат храна до вашиот куќен праг. Тоа едноставно е неприфатливо! Сакавме да го решиме тој проблем. Испорака нула е само една од иновативните идеи кои произлегоа. Крајната цел е рестораните кои испорачуваат храна да бидат со нула отпад, т.е. да се намали безумното загадување со амбалажите за една употреба“, вели Адам Фербијаж основач на Испорака нула.

Во следното видео може да се погледнат предностите на ова иновативно и одржливо решение. Исто така, погледнете ги и другите предизвици и решенија кои ни ги донесе 2021 година во поглед на одржливоста во секторот за храна и угостителскиот сектор.

 

Категории: Вести, Зелен развој