Одгледување на животни

Назад кон почетна
Одгледување на животни Сточарство

Зошто се одбележува светскиот ден на животните на фарма?

  Секоја година 70 милијарди животни завршуваат во кланица за да го добиеме месото на нашите трпези. Затоа активистите за нивна заштита утре (1 октомври 2021 година) ќе го одбележат

Едукација Одгледување на животни

Зголемена активност и подобрено здравје на бројлери преку исхрана со инсекти

Во живинарската индустрија доминантна гранка претставува одгледување на бројлери. Животниот век на бројлерите изнесува од 5-7 недели, додека поспоро растечки раси својата тежина ја достигнуваат до 14 недели. Иако имаат