Пазари

Назад кон почетна
Пазари Слајдер

Нов историски максимум на цените на растителните масла

      ФАО индексот на цените на растителното масло во просек изнесуваше 201,7 поени, што е за 8,5 % повеќе за месечно и означува ново рекордно високо ниво. Континуираното

Пазари Слајдер

Шести последователен месечен пораст кај сите млечни производи!

      ФАО индексот на цените на млечните производи за декември во просек изнесуваше 141,1 поени, што е за 6,4 %повеќе во однос на јануари, што го означи шестиот

Пазари Слајдер

Нови покачувања на цените на житариците на светските пазари

    ФАО Индексот на цените на житните култури во просек изнесуваше 144,8 поени, што е за 3,0 % повеќе во однос на јануари и 14,8 % од минатата година.

Пазари

Кризата со вештачки ѓубрива значи и повисоки цени за сечија чинија со храна

    Ѓубривото е од огромно значење за посевите на кафе на Волтер до Кармо Падуа Јуниор. Тој не може да замисли да произведува кафе без употреба на дополнителна потхрана

Пазари

Цената на шеќерот во втор последователен месечен пад

    ФАО индексот на цените на шеќерот за декември во просек изнесуваше 112,8 поени, што е намалување за 3,1 % во однос на декември, што претставува втор последователен месечен

Пазари

Повисоки цени забележани кај сите млечни производи!

  ФАО индексот на цените на млечните производи за декември во просек изнесуваше 132,1 поени, што е за 2,4 % повеќе во однос на декември 2021 година, што претставува петти

Пазари Слајдер

Нов историски максимум на цените на растителните масла

    ФАО индексот на цените на растителното масло во просек изнесуваше 185,9 поени, со раст од 4,2 % во однос на претходниот месец, што претставува историски максимум. Порастот е

Пазари Слајдер

Житариците стабилни со својата цена на глобалните пазари

    ФАО Индексот на цените на житните култури во просек изнесуваше 140,6 поени, што претставува маргинално покачување за разлика од декември и 12,5 % над нивото од пред една

Пазари Слајдер

Шеќерот со намалени глобални цени

  ФАО индексот на цените на шеќерот за декември во просек изнесуваше 116,4 поени, што е намалување за 3,1 % во однос на ноември со петмесечен пад на цените. Декемврискиот

Пазари Слајдер

Цените на растителните масла со минимално намалување

  ФАО индексот на цените на растителното масло во просек изнесуваше 178,5 поени, намалувајќи се за 3,3 % од неодамнешните рекордни максимални вредности. Падот беше поттикнат од слабеењето на цените