Ваш агроном

Назад кон почетна

професионалната публика да се запознае со најновите достигнувања во делот на технологијата на земјоделско производство во содржина и формат кои се лесно разбирливи за целната група.

Една значајна карактеристика во овој дел на информирањето е преносот  на експертско знаење на стручњаци од земјата, регионот и Европа преку серија на вебинари како и размена на искуство на лица кои се непосредно вклучени во релевантните индустрии. Овој пристап на пренесување на знаење е збогатен со можноста сите корисници на овој веб портал да можат интерактивно да се инволвираат во целиот процес на информирање и едукација како и тоа самите да допринесуваат во креирање на содржината.

    За време на зимскиот период започнува процесот на создавање на расад. Раното создавање на расад овозможува продолжување на сезоната и рана берба, односно овозможува продажба на производите
  За постигнување висок квалитет на расадот од зеленчук важно е навремено и прецизно да се применуваат мерките за нега. Потребно е внимателно да се следат параметрите во заштитениот
  Сточарството е гранка која силно влијае врз климатските промени поради издувните гасови кои ги испуштаат говедата. Постои голема битка за тоа дали секторот воопшто може да биде одржлив
  Кинески истражувачи откриле дека сточната храна во која има додаден вкус на млеко влијае врз продуктивноста и здравјето на оплодените маторици. Иако уште од 1960 година се додаваат
  Генерално е познато дека во Македонија голем дел од фармерите користат постара механизација. Но, како се развива земјоделството така и се јавува поголема потреба од користење на трактор
  Земјоделството може да биде опасна професија каде не ретко се работи во отежнати услови со огромна механизација. Физичкиот и психичкиот умор кај  фармерите последователно води кон намалена концентрација
  Технологијата во земјоделството не е нешто ново. Всушност, за тоа имаме пишувано во повеќе наврати. Каде е Македонија кога станува збор за имплементирање на новите техничко-технолошки пронајдоци? Дали
  Недостигот на природни опрашувачи, како што се пчелите, го загрозува глобалното производство на храна ширум светот и го отежнува обезбедувањето на доволни количини на храна за светската популација