Здравје

Назад кон почетна

Секцијата „Здрава храна“  има за цел да ја покрене свесноста за улогата на храната за здравјето на човекот, како кај производителите така и кај потрошувачите. Информациите достапни во овој дел овозможуваат производителите да се информираат за технологии кои овозможуваат производство на безбедна храна и храна која ги задоволува стандардите на Европската унија со посебен акцент на „Зелениот договор на ЕУ“. Дополнително оваа категорија има за цел да ги едуцира потрошувачите за технологијата на земјоделско производство за изворите на здрава храна, како и тоа како храната е поврзана со нивното здравје.

достапни во овој дел овозможуваат производителите да се информираат за технологии кои овозможуваат производство на безбедна храна и храна која ги задоволува стандардите на Европската унија со посебен акцент на „Зелениот договор на ЕУ“. Дополнително оваа категорија има за цел да ги едуцира потрошувачите за технологијата на земјоделско производство за изворите на здрава храна, како и тоа како храната е поврзана со нивното здравје.

Здравје

    Тиквата може да се пофали со своите анти-дијабетични, анти-оксидативни, анти-канцерогени и анти-инфламаторни својства. Тоа значи дека превентивно влијае на регулација на шеќерот во крвта, ги штити од
  Карфиолот многумина го сметаат за една од најздравите намирници, и навистина постојат неколку причини зошто е тоа така. Овој зеленчук е корисен поради неговата посебна комбинација од антиоксиданти
  Празот е надалеку познат зеленчук, кој е употребуван во скоро сите светски познати кујни. Кај нас, тој претежно се користи во зимскиот период. Неговите неверојатни својства го прават