Здравје

Назад кон почетна

Секцијата „Здрава храна“  има за цел да ја покрене свесноста за улогата на храната за здравјето на човекот, како кај производителите така и кај потрошувачите. Информациите достапни во овој дел овозможуваат производителите да се информираат за технологии кои овозможуваат производство на безбедна храна и храна која ги задоволува стандардите на Европската унија со посебен акцент на „Зелениот договор на ЕУ“. Дополнително оваа категорија има за цел да ги едуцира потрошувачите за технологијата на земјоделско производство за изворите на здрава храна, како и тоа како храната е поврзана со нивното здравје.

достапни во овој дел овозможуваат производителите да се информираат за технологии кои овозможуваат производство на безбедна храна и храна која ги задоволува стандардите на Европската унија со посебен акцент на „Зелениот договор на ЕУ“. Дополнително оваа категорија има за цел да ги едуцира потрошувачите за технологијата на земјоделско производство за изворите на здрава храна, како и тоа како храната е поврзана со нивното здравје.

Здравје

Црвените пиперки „ајварки“ се вистински хит секоја есенска сезона. Од струмичките полиња, до нашите трпези. Нивниот вкус е препознатлив, имаат одредена благост и доста темна црвеникава боја. Може да
Вргањот често го нарекуваат и крал на печурките поради уникатниот вкус. Како состојка се комбинира со месо и зеленчук, а плодот е доста здрав за организмот. Оваа печурка е
  Печурките се познати по нивниот одличен вкус и неверојатни здравствени придобивки. Иако се сметаат за зеленчук, печурките не се ниту растителна, ниту животинска храна. Тие се вид на