Здравје

Назад кон почетна

Секцијата „Здрава храна“  има за цел да ја покрене свесноста за улогата на храната за здравјето на човекот, како кај производителите така и кај потрошувачите. Информациите достапни во овој дел овозможуваат производителите да се информираат за технологии кои овозможуваат производство на безбедна храна и храна која ги задоволува стандардите на Европската унија со посебен акцент на „Зелениот договор на ЕУ“. Дополнително оваа категорија има за цел да ги едуцира потрошувачите за технологијата на земјоделско производство за изворите на здрава храна, како и тоа како храната е поврзана со нивното здравје.

достапни во овој дел овозможуваат производителите да се информираат за технологии кои овозможуваат производство на безбедна храна и храна која ги задоволува стандардите на Европската унија со посебен акцент на „Зелениот договор на ЕУ“. Дополнително оваа категорија има за цел да ги едуцира потрошувачите за технологијата на земјоделско производство за изворите на здрава храна, како и тоа како храната е поврзана со нивното здравје.

Здравје

  Овесот е меѓу најздравите житарици и може да се користи сиров или варен како овесна каша вистинска намирница за здрав избалансиран појадок полн со протеини и јаглехидрати. Тој
Обично рафинирано сонгогледово или ладно цедено маслиново масло? Разликата во цената е голема, но сигурно сте се запрашале дали вреди да издвоите повеќе пари од семејниот буџет за употреба
  Гравот е едно од најздравите и најомилените состојки кои се подготвува традиционално на различни начини и е застепен во многу традиционални кујни. Богат е со протеини, витамини и