Се намалуваат цените на нафтените деривати

Се намалуваат цените на нафтените деривати

 

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) одлучи од полноќ да се намалат малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 2,646 %.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намалува за 1,105 ден/кг и сега ќе изнесува 36,876 ден/кг.

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95, ЕУРОСУПЕР БС-98 и Еуродизел (Д-Е V) ќе се намалат за 1,00 ден/лит.

Со тоа, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95  ќе изнесува 72,00 ден/лит, ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе изнесува 74,00 ден/лит, а на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-E V) ќе изнесува 62,50 ден/лит.

Од полноќ цената на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) се намалува за 1,50 ден/лит и ќе изнесува 62,00 ден/лит.

 

 

Категории: Вести