Сладоледите Баунти Екстра и Алпо Био Кокосов Напиток повлечени од пазарот

Сладоледите Баунти Екстра и Алпо Био Кокосов Напиток повлечени од пазарот

 

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна Алма М Дооел, од пазарот врши отповикување на сладоледи Баунти Екстра стапче 1х24 (51.6 гр), поради утврдено присуство на етилен оксид.

Операторот со храна ,,Алма М Дооел,, врши отповикување на следниот производ:

Назив на производот: сладоледи Баунти Екстра стапче 1х24 (51.6 гр)

Сериски број/лот- 109F2DOE02, 113A1DOE01, 113A2DOE01 и 113A3DOE01

Рок на употреба: 28.02.2023 година

Причина за отповикување:-небезбеден производ поради присуство на етилен оксид кој е потенцијален ризик по здравјето на луѓето.

Производител: MARS WIRGLEY

Увозник во РСМ: Алма М Дооел

Дистрибутер во РСМ: Алма М Дооел

Оператор со храна Алма М Дооел

Исто така, Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна ТДПТГМ Рудине ММ ДОО Скопје, од пазарот врши отповикување на Алпо Био Кокосов Напиток од 1 литар, поради утврдено присуство на етилен оксид.

Операторот со храна ,,ТДПТГМ Рудине ММ ДОО Скопје, врши отповикување на следниот производ:

Назив на производот: Alpro coconut Bio 1L.

Сериски број/лот – 03.01.2022

Датум на производство и рок на употреба – 03.01.2022

Причина за отповикување:- небезбеден производ поради наод на присуство на етилен оксид кој е потенцијален ризик по здравјето на луѓето.

Производител: Данон Сердика АД Бугарија

Увозник во РСМ: ТДПТГМ Рудине  ММ ДОО Скопје

Дистрибутер во РСМ: ТДПТГМ Рудине ММ ДОО Скопје

Оператор со храна ТДПТГМ Рудине ММ ДОО Скопје

Категории: Вести