Tag "иновации"

Назад кон почетна
Иновации Популарно Слајдер

АгФутура Технологии изврши обука на наставници за употреба на дигитални технологии во земјоделското производство

На 07, 08 и 09 јуни наставниците од земјоделско-ветеринарна струка при ДСУ-РЦСОО „Киро Бурназ“ – Куманово учествуваа на обука за „Употреба на дигитални технологии во земјоделското производство“. Оваа обука е

Вести Популарно Слајдер

(Видео) Дигитализација на земјоделството

    Традиционалниот начин на обработка на земјата се практикува илјадници години наназад. Со почетокот на обработка на земјиштето се појавиле услови за формирање и на првите цивилизации. Точно е

Иновации Слајдер

Механизација и иновации: Кои беа новитетите во 2021 година?

  Објавите од овие две категории, механизација и иновации, имаат многу заеднички допирни точки. Во 2021 година се обидовме да бидеме во тек со повеќето новитети во земјоделството. Некогаш Ви

Иновации

Сосема нов револуционерен мултифункционален трактор со 1100 КС – Жетва во Украина

  Зад новиот мултифункционален трактор  NEXAT стои целосно нов систем за извршување на различни агро-технички операции во полјоделството кој е создаден благодарение на најновите технички достигнувања. Тракторот NEXAT има 1100

Иновации

(Видео) 10 најдобри агритехнолошки стартапи кои го подобруваат статусот на индиските земјоделци

  Степенот на употреба на технологија во земјоделството во Индија долго време беше на незавидно ниво. Тоа е причината зошто земјоделската индустрија во Индија вработува над 50% од нејзиното население,

Вести Иновации

(Видео) 7 неверојатни земјоделски иновации

  Технологијата во земјоделството не е нешто ново. Всушност, за тоа имаме пишувано во повеќе наврати. Каде е Македонија кога станува збор за имплементирање на новите техничко-технолошки пронајдоци? Дали македонскиот

Вести Иновации

Робот опрашувач – Решение за продуктивно оранжериско производство

  Недостигот на природни опрашувачи, како што се пчелите, го загрозува глобалното производство на храна ширум светот и го отежнува обезбедувањето на доволни количини на храна за светската популација која

Вести Зелен развој

Во организација на УКИМ Земјоделски институт ќе се одржи настанот “EIT Food Start-Up Awareness Event”

  Во организација на УКИМ Земјоделски институт на 9 и 10 ноември 2021 година ќе се одржи настанот “EIT Food Start-Up Awareness Event”, со физичко присуство во просториите на Земјоделскиот

Вести

Иновациите – иднина на земјоделско – прехранбениот сектор

  Во последниве две години од почетокот на кризата со КОВИД -19,  се појавија големи предизвици на глобално ниво на сите полиња на живеењето. Оваа криза особено се одрази на

Иновации

Противпожарни дронови – Први на местото на настанот

  FD-1600 е противпожарен дрон, целосно независно развиен од компанијата Feilong. Неговиот модуларен дизајн бара само 2 минути за инсталација. Рамката на машина е направена од карбонски влакна, што ја