Tag "производство"

Назад кон почетна
Вести

До 1.000 евра месечно со одгледување на корнишони

  Одгледувањето корнишони во Србија е една од најпрофитабилните активности во земјоделството. Пред неколку години нивното масовно производство започна во соработка со германски компании на кои им е потребен овој

Производство

Ефикасен и необичен начин за отстранување на Компировата Златица во насадите

  Не секогаш е потребна имплементација на висока технологија и нови видови на хемиска заштита за да имаме сигурност во заштитата на земјоделските култури. Холандскиот пронаоѓач Јорис Ван дер Камп

Вести

Забележан пад на шумското производство за 1,4%

  Вкупното производство на шумски производи во државните шуми во второто тримесечје од 2021 година, во однос на второто тримесечје од 2020 година, е намалено за 1,4 проценти, соопшти Државниот

Вести Национална Политика

Неопходно е воведување на светски стандарди за производството на грозје со висок квалитет

    Според најновата анализа за состојбата на лозовите насади во тиквешкото виногорје што ја направи Земјоделскиот институт при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје се дојде до заклучок