Здравје

Назад кон почетна

Секцијата „Здрава храна“  има за цел да ја покрене свесноста за улогата на храната за здравјето на човекот, како кај производителите така и кај потрошувачите. Информациите достапни во овој дел овозможуваат производителите да се информираат за технологии кои овозможуваат производство на безбедна храна и храна која ги задоволува стандардите на Европската унија со посебен акцент на „Зелениот договор на ЕУ“. Дополнително оваа категорија има за цел да ги едуцира потрошувачите за технологијата на земјоделско производство за изворите на здрава храна, како и тоа како храната е поврзана со нивното здравје.

достапни во овој дел овозможуваат производителите да се информираат за технологии кои овозможуваат производство на безбедна храна и храна која ги задоволува стандардите на Европската унија со посебен акцент на „Зелениот договор на ЕУ“. Дополнително оваа категорија има за цел да ги едуцира потрошувачите за технологијата на земјоделско производство за изворите на здрава храна, како и тоа како храната е поврзана со нивното здравје.

Здравје

  Чоколадото произведено од семето на дрвото какао е еден од најдобрите извори на антиоксиданси. Какаото содржи три пати повеќе антиоксиданси од зелениот чај.  Со додадавање на  ореви или здрави
  Кафето е најпопуларниот пијалок, по водата во светот. Порано се верувало дека не е толку здраво,  според многу научни докази денес, кафето се смета за здрав пијалок истоколку
    Секој Велигден традиционално јадење на празничните трпези е јагнешкото месо. Има многу начини како би можеле да го приготвите, но Ви препорачуваме јагнешко полнето со зеленчук. За