Здравје
Секцијата „Здрава храна“ има за цел да ја покрене свесноста за улогата на храната за здравјето на човекот, како кај производителите така и кај потрошувачите. Информациите достапни во овој дел овозможуваат производителите да се информираат за технологии кои овозможуваат производство на безбедна храна и храна која ги задоволува стандардите на Европската унија со посебен акцент на „Зелениот договор на ЕУ“. Дополнително оваа категорија има за цел да ги едуцира потрошувачите за технологијата на земјоделско производство за изворите на здрава храна, како и тоа како храната е поврзана со нивното здравје.
достапни во овој дел овозможуваат производителите да се информираат за технологии кои овозможуваат производство на безбедна храна и храна која ги задоволува стандардите на Европската унија со посебен акцент на „Зелениот договор на ЕУ“. Дополнително оваа категорија има за цел да ги едуцира потрошувачите за технологијата на земјоделско производство за изворите на здрава храна, како и тоа како храната е поврзана со нивното здравје.
Здравје
Дали знаеме што се пченични никулци и колку се хранливи? Во овој текст, одблизу ќе разгледаме нешто повеќе за пченичните никулци и ќе видиме како можеме да ги
- October 15, 2021
- 1,604 Прегледи
Брашното е состојка на многу прехранбени производи. Тоа е фин прав добиен со мелење на жито или други растенија кои содржат скроб. Најчесто брашното се произведува од пченица,
- October 14, 2021
- 396 Прегледи
Пченката во почетокот на есента не потсетува на прошетките низ парк кога родителите ни купуваа печени кочани од уличните продавачи. Ако сакаме нешто поздрава варијанта, варената пченка е
- October 6, 2021
- 263 Прегледи