Здравје

Назад кон почетна

Секцијата „Здрава храна“  има за цел да ја покрене свесноста за улогата на храната за здравјето на човекот, како кај производителите така и кај потрошувачите. Информациите достапни во овој дел овозможуваат производителите да се информираат за технологии кои овозможуваат производство на безбедна храна и храна која ги задоволува стандардите на Европската унија со посебен акцент на „Зелениот договор на ЕУ“. Дополнително оваа категорија има за цел да ги едуцира потрошувачите за технологијата на земјоделско производство за изворите на здрава храна, како и тоа како храната е поврзана со нивното здравје.

достапни во овој дел овозможуваат производителите да се информираат за технологии кои овозможуваат производство на безбедна храна и храна која ги задоволува стандардите на Европската унија со посебен акцент на „Зелениот договор на ЕУ“. Дополнително оваа категорија има за цел да ги едуцира потрошувачите за технологијата на земјоделско производство за изворите на здрава храна, како и тоа како храната е поврзана со нивното здравје.

Здравје

  Климата значително се промени во последните децении, така што летните температури над 35 степени стануваат се потешко подносливи. Во лето, нашиот апетит се намалува, особено кога ќе започнат
  За луѓето кои се чувствителни на глутен планирањето на оброци, често е голем предизвик, а за нивното секојдневно приготвување потребно е добро планирање и внимателно одбирање на состојките.