8 зеленчуци што можете да ги одгледувате во вашиот стан преку целата година

8 зеленчуци што можете да ги одгледувате во вашиот стан преку целата година

 

Одгледувањето на сопствен зеленчук не само што е забавно, туку ќе знаете со што точно се третирани растенијата во секоја фаза од нивниот развој, што не е случај со храна купена од супермаркет или пазар.

Иако одгледувањето растенија во пренаселен град може да изгледа како невозможна задача, сепак тоа е изводливо. Постојат овошја и зеленчуци коишто можете да ги одгледувате во саксии кои би изгледале убаво на вашиот трем, во дворот, па дури и во добро осветлена внатрешна област. Становите во станбените згради не се исклучок. За разлика од традиционалните градини, нема да мора да се справувате ниту со многу нападниот плевел!

Да погледнеме кои култури можете да ги одгледувате во удобноста на своето живеалиште:

 

Категории: Зелен развој