Иновации

Назад кон почетна
Зелен развој Иновации Слајдер

Ефекти од загубите и отпадот од храна врз животната средина

  Според проценките на Светската програма за храна на Обединетите Нации (United Nations World Food Programme) повеќе од 345 милиони луѓе во светот ќе немаат пристап до доволна количина на

Зелен развој Иновации Слајдер

Микрорастенија – Одржлив систем за храна во урбани средини

  Фактот дека од вкупната светска популација повеќе од 4 милијарди луѓе се населени во урбаните средини, односно 55% од популацијата, говори за ургентноста од создавање на одржливи системи за

Вести Едукација Зелен развој Иновации Слајдер

Примена на дигитални технологии за одржливи системи за храна и одржливо земјоделство

  Спроведена еднодневна работилница Во организација на Здружението Платформа за Зелен Развој со поддршка на Земјоделскиот факултет при Универзитетот ,,Гоце Делчев” во Штип и АгФутура Технологии на 13.06.2023 година се

Иновации Популарно Слајдер

АгФутура Технологии изврши обука на наставници за употреба на дигитални технологии во земјоделското производство

На 07, 08 и 09 јуни наставниците од земјоделско-ветеринарна струка при ДСУ-РЦСОО „Киро Бурназ“ – Куманово учествуваа на обука за „Употреба на дигитални технологии во земјоделското производство“. Оваа обука е

Иновации Слајдер

Највлијателните луѓе во историјата на модерното земјоделство (ВТОР ДЕЛ)

  Земјоделството како индустриска гранка, наука и начин на создавање на храна за целата популација на планетата Земја претставува една динамична средина во чие дефинирање може да влијаат земјоделците, научниците,

Иновации Слајдер

Највлијателните луѓе во историјата на модерното земјоделство (ПРВ ДЕЛ)

Земјоделството како индустриска гранка, наука и начин на создавање на храна за целата популација на планетата Земја претставува една динамична средина во чие дефинирање може да влијаат земјоделците, научниците, политичарите

Иновации Слајдер

Механизација и иновации: Кои беа новитетите во 2021 година?

  Објавите од овие две категории, механизација и иновации, имаат многу заеднички допирни точки. Во 2021 година се обидовме да бидеме во тек со повеќето новитети во земјоделството. Некогаш Ви

Иновации

Сосема нов револуционерен мултифункционален трактор со 1100 КС – Жетва во Украина

  Зад новиот мултифункционален трактор  NEXAT стои целосно нов систем за извршување на различни агро-технички операции во полјоделството кој е создаден благодарение на најновите технички достигнувања. Тракторот NEXAT има 1100

Иновации

(Видео) 10 најдобри агритехнолошки стартапи кои го подобруваат статусот на индиските земјоделци

  Степенот на употреба на технологија во земјоделството во Индија долго време беше на незавидно ниво. Тоа е причината зошто земјоделската индустрија во Индија вработува над 50% од нејзиното население,

Иновации

Создадете ваша “климатска батерија” – Економично решение за топлина во затворен производствен простор

На секој вид растение му треба одредена количина на енергија (т.е. топлина) за да може да го заврши целосниот животен циклус. Времетраењето, количината и квалитетот на културата и нејзиниот принос