Tag "Дигитално Земјоделство"

Назад кон почетна
Иновации Популарно Слајдер

АгФутура Технологии изврши обука на наставници за употреба на дигитални технологии во земјоделското производство

На 07, 08 и 09 јуни наставниците од земјоделско-ветеринарна струка при ДСУ-РЦСОО „Киро Бурназ“ – Куманово учествуваа на обука за „Употреба на дигитални технологии во земјоделското производство“. Оваа обука е

Вести

ЕУРОСУПЕР БС-95 ќе се продава цена од 93,00 ден/лит, ЕУРОСУПЕР БС-98 за 95,00 ден/лит

  Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) одлучи од полноќ да се зголемат малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 6,88%. Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС

Агро Бизнис

Анализа: Македонските земјоделци или ќе се дигитализираат или ќе бидеме зависни од увозот на храна

Увозот на храна во Македонија е двојно поголем од извозот на земјоделски и прехранбени производи. Тоа се должи на бавниот раст на земјоделството и прехранбената индустрија која е помалку конкурентна

Иновации

Израелски иновативни технологии во земјоделството

  Дали знаете дека денес сè повеќе се употребуваат роботи кои сами ги собираат плодовите како и сензори кои знаат што и кога му е потребно на растението?! Израел како

Иновации

(Видео) Кои напредни технологии целосно ќе го модернизираат земјоделството?

  Самоуправувачки трактори и механизација,автоматизирани машини за берба на плодови, беспилотни летала. Ова се само дел од новите напредни технологии кои ќе внесат револуција во начинот на кој се произведува