Механизација и иновации: Кои беа новитетите во 2021 година?

Механизација и иновации: Кои беа новитетите во 2021 година?

 

Објавите од овие две категории, механизација и иновации, имаат многу заеднички допирни точки. Во 2021 година се обидовме да бидеме во тек со повеќето новитети во земјоделството. Некогаш Ви презентиравме научни текстови од областа на иновациите во земјоделското производство, а пак во други прилики едноставно споделувавме со Вас кратки видео објави со најновите земјоделски машини.

Најчитаните објави од овие две категории, ќе Ви ги презентираме подолу во текстот. Без посебен редослед – ќе Ви претставиме што беше најчитано изминатата година кога станува збор за новитетите во земјоделството:

https://bit.ly/3q7xGPz (Видео) 7 неверојатни земјоделски иновации

https://bit.ly/3r3v04V Како изгледа современа сеидбата на пченица на големи површини – Ајдахо, САД

https://bit.ly/3F6On1Y Иновативен македонски стартап: Работиме на машина за рециклирање на отпад од лозарство и овоштарство

https://bit.ly/3f8GIoY (Видео) 15 роботи за поголема ефикасност во земјоделството

https://bit.ly/3n7ousm (Видео) Овој робот за берба на јаболко ќе ја намали потребата од сезонски берачи

https://bit.ly/3f1cB2S Како изгледа новиот комбајн на John Deere

https://bit.ly/3zD8VxO МИКРОЕКО – решение за макропроблемите во земјоделството и животната средина

https://bit.ly/3zDa0pi Турскиот Tesla има фантастичен електричен трактор

https://bit.ly/3HGd6f0 Создадете ваша “климатска батерија” – Економично решение за топлина во затворен производствен простор

https://bit.ly/33gkFtP (Видео) Механизација за берба на грозје која се покажала како најдобра

 

Категории: Иновации, Слајдер