Се зголемува бројот на малите семејни винарии

Се зголемува бројот на малите семејни винарии

Според информациите на Државниот инспекторат за земјоделство досега се регистрирани околу 40 мали и семејни винарии и се очекува оваа бројка да расте и понатаму.

Државниот инспекторат за земјоделство имаше значајна улога во создавање на услови за регистрирање на семејните винарници.

Директорот на Државниот инспекторат за земјоделство, Зоран Шапуриќ ја посети винаријата „Бади“ во Кавадарци, која е една од првите регистрирани мали винарии со сопствени лозови насади, соопштија од ДИЗ.

Категории: Вести