Тридневна временска прогноза (08.10.2021)

Тридневна временска прогноза (08.10.2021)

Тридневна временска прогноза за Македонија, 8  – 10 октомври 2021 година

Петок 08.10.2021: Облачно и СВЕЖО со врнежи од дожд и со слаб до умерен ветер од променлив правец. На некои места врнежите ќе бидат ПОИНТЕНЗИВНИ и ќе наврне ПОЗНАЧИТЕЛНО количество на воден талог. Температурите, особено оние максималните ќе бидат потпросечни за овој дел од годината. Минималните пак ќе се спуштаат во интервалот од 3 до 10 степени, додека максималните ќе се искачуваат во интервалот од 8 до 16 степени.

Сабота 09.10.2021: Претежно облачно и СВЕЖО со повремени локални врнежи од дожд и со слаб до умерен ветер од северен и од североисточен правец. Не се исклучува можноста на највисоките планински места и за провејување на СНЕГ. Температурите и понатаму ќе останат потпросечни за овој дел од годината. Минималните ќе се спуштаат во интервалот од 1 до 9 степени, додека максималните ќе се искачуваат во интервалот од 8 до 16 степени во најтоплите предели.

Недела 10.10.2021:  Облачно и СВЕЖО со повремени врнежи од дожд и со слаб до умерен ветер од источен и од југоисточен правец. Температурите остануваат доста ниски и потпросечни за овој период од годината. Минималните ќе се спуштаат во интервалот од 4 до 11 степени, додека максималните ќе се искачуваат во интервалот од 8 до 17 степени.