Концентрацијата на соли го зголемува осмотскиот потенцијал на водениот раствор во почвата, што го ограничува капацитетот на растението за апсорпција вода. Може да предизвика нерамнотежа во исхраната или
- December 24, 2021
- 691 Прегледи
професионалната публика да се запознае со најновите достигнувања во делот на технологијата на земјоделско производство во содржина и формат кои се лесно разбирливи за целната група.
Една значајна карактеристика во овој дел на информирањето е преносот на експертско знаење на стручњаци од земјата, регионот и Европа преку серија на вебинари како и размена на искуство на лица кои се непосредно вклучени во релевантните индустрии. Овој пристап на пренесување на знаење е збогатен со можноста сите корисници на овој веб портал да можат интерактивно да се инволвираат во целиот процес на информирање и едукација како и тоа самите да допринесуваат во креирање на содржината.