Механизација

Назад кон почетна
Механизација Слајдер

Чекор со иднината – Трактор од компанијата John Deere кој може автономно да ја обработува почвата, сее и да избегнува препреки

    Светски познатата компанија за производство на земјоделска механизација, John Deere, во текот на оваа година планира да понуди на пазарот автономен трактор од серијата 8R, кој може да

Вести Механизација

На повидок уште еден иновативно – еколошки концепт во индустријата на тракторите

  Групацијата АУГА, најголемиот вертикално интегриран производител на органска храна во Европа, го разви и го претстави првиот хибриден трактор во светот – АУГА М1. Ова е уште еден чекор

Вести Механизација

Дали механичкото опрашување на овошните насади е исплатливо и ефикасно?

    Израел како една од водечките земји во создавање на нови системи и концепти кои што можат да помогнат во земјоделското производство, разви систем за механичко опрашување на дрвјата.

Вести Механизација

Како изгледа современа сеидбата на пченица на големи површини – Ајдахо, САД

  Активностите поврзани со сеидбата на зимската пченица претставуваат вистински предизвик. Сè повеќе и повеќе земјоделци кои што располагаат со поголеми површини се фокусираат на претсеидбените активности и настојуваат сеидбата

Вести Механизација

Ќе започне сеидбата на пченица – На што треба да внимавате кај сеалките?

  Сеидбата претставува критична операција која што мора да се изврши правилно. За оваа операција нема простор за грешки и поправки и од неа зависи како ќе се одвиваат работите

Механизација Производство

(Видео) 15 роботи за поголема ефикасност во земјоделството

  Побарувачката за иновации кои овозможуваат поголема ефикасност во земјоделството постојано расте. Иноваторите и бизнисите одговараат со развој на автономни машини.  Една таква машина е и роботот наменет за извршување

Механизација

(Видео) Американците и даваат предност на високотехнолошката механизација – Робот кој собира роло бали

  Целиот процес на правење сено е прашање на брзина и ефикасност. Не е важно само да се исече, исуши и испасира сеното во вистинско време и ниво на влага,

Вести Механизација Производство

Турскиот Tesla има фантастичен електричен трактор

  Возилата на електричен погон се новиот тренд кој ќе ја освојува секоја категорија, па затоа турскиот Tesla брза со лансирање на нивниот прв електричен трактор. ЗИ Електрик со масовно

Иновации Механизација

Сега и јагодите имаат свој робот за заштита

  Холандска компанија која се занимава со интензивно производство на јагоди во затворен простор си разви нов автономен робот специјализиран за заштита на јагодите. Интересен е фактот што овој робот

Механизација

(Видео) Механизација за берба на грозје која се покажала како најдобра

  Достапноста на работници во текот на бербата на грозјето претставува еден од најголемите предизвици со кои се соочува лозарскиот сектор. Во минатото, не претставувало проблем да се најдат доволен