Оддржан состанок на Комитетот за следење на ИПАРД Програмата ( 2014-2020 )

Оддржан состанок на Комитетот за следење на ИПАРД Програмата ( 2014-2020 )

 

Во хотел ,,Сириус”- Струмица од 14.  до 16. декември 2021 година се одржа деветтиот состанок на Комитетот за следење на ИПАРД Програмата 2014-2020г. каде што активно учество зеде и Елгафар Јусуфи, директорот на Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството, .

Членовите на Комитетот беа информирани за напредокот на активностите поврзани со реализацијата на ИПАРД Програма во период од јуни до декември 2021.

На состанокот беше презентирана и Нацрт – ИПАРД Програмата 2021-2027 година.

 

Категории: Вести

Слични Новости