Тридневна временска прогноза (02.10.2021)

Тридневна временска прогноза (02.10.2021)

Тридневна временска прогноза за Македонија, 2  – 4 октомври 2021 година

Сабота 02.10.2021: Сончево со мала локална облачност и со слаб  ветер од променлив правец. Наутро ќе биде постудено со минимални температури кој ќе се спуштаат во интервалот од 2 до 11 степени. Додека максималните нема многу да се менуваат и ќе се искачуваат во интервалот од 16 до 22 степени.

Недела 03.10.2021: Претежно сончево со мала локална облачност и со слаб ветер од променлив правец. Наутро ќе биде релативно студено со минимални температури кој ќе се спуштаат во интервалот од 2 до 8 степени, додека максималните нема многу да се менуваат и ќе се искачуваат во интервалот од 18 до 23 степени.

Понеделник 04.10.2021: Сончево со мала локална облачност и со слаб до умерен ветер од променлив правец. Температурите нема многу да се менуваат и минималните ќе се спуштаат во интервалот од 3 до 8 степени, додека максималните ќе се искачуваат во интервалот од 18 до 24 степени.